Om oss

Jag heter Anna Matocka och min man heter Stefan Matocka. Vi bor på norra Öland, närmare bestämt i Bläsinge som ligger 5 km från Löttorp på östra sidan. Vi har 5 barn och 7 barnbarn.
Jag har alltid haft ett stort intresse i hundar och även katter. Hade redan när jag bodde hemma hos mina föräldrar en strävhårig tax, Pia och sedan även en Schäfer, Nalle.

När jag flyttade hemifrån blev det ganska direkt en Schäfer till som hette Essi, himla så härlig. Under åren som sedan följde så har jag haft flera hundar och katter b.l.a. Golden retriver, Jack Russel m.f.l

När jag träffade min nuvarande man så hade vi ingen hund. Min man sa "jag är ingen hundmänniska". Med lite list och lite tjat fick jag igenom att skaffa en liten hund men bara en liten, ingen stor hund. Jag åkte och tittade på en blandras, vår lilla Zigge och jag var fast. Han är en blandning med Bichon Frisé och Schi Tzu. Han är nu 8 år. Sedan blev jag ju sugen på en liten hund till och ville ha något som inte var så vanligt här i Sverige och hittade då Russkaja Tsvetnaja Bolonka. Tog reda på en uppfödare och åkte och hämtade lilla Bixa i okt 2012.

Sedan tyckte jag det blev väldigt kul att börja ställa ut och Bixa är nu Svensk utställningschampion. Sen började tanken att ev kunna ge henne någon kull och på den vägen är det. Bixa har hittills haft tre kullar med sammanlagt 8 valpar, varav vi har behållt en som heter Athena. Februari 2017 köpte vi en egen hane som heter Chili och han har vi då använt som pappa till någon kull. I dagsläget så har han parat sig med Athena och Bixa och vi väntar med spänning för att se valpar från båda här omkring november. 

Min tanke med hunduppfödning är att valparna ska ha god hälsa och något jag prioriterar är mentaliteten. Givetvis föds dom inne och är med oss hela tiden.

 

Du kan markera viktig information eller meddelanden i texter som denna.

Projektets historia

I denna del kan du beskriva projektets historia och förklara att det skapats. Det är lämpligt att nämna milstolpar för projektet och hedra deltagande personer.

Våra användare

Här kan du beskriva typiska användare och varför detta projekt är viktigt för dem. Det är bra att motivera din kunder så att de kommer tillbaka till din webbsida.